Sveriges största fiskepodcast

Fiskekompisen lanserades 2016 och har nu vuxit till Sveriges största podd om fiske och leds av duon Johan Malm och Fredrik Löwgren.
0
podcast rating av 5
1 M+
Lyssnade minuter
0 M+
UNIKA NEDLADDNINGAR
0 +
Avsnitt ute

Sveriges största fiskepodcast

Fiskekompisen leds av Johan och Fredrik - en duo som speglar de två sidorna av fisket. Fredrik bidrar med otrolig kunskap, kreativitet och det riktiga nörderiet medan Johan kör på känsla, spontanitet och humor! Precis som fisket så möter du i denna duo både det tekniska men även känslan och rivet i att få napp!
182131247_2960966347468332_7253621244607292284_n

Johan Malm

Tv-profil, frisör och gammal punkare – Johan Malm sätter rivet i tagningarna oavsett om det är på tv, scenen eller vid vattnet! Han spenderar största tiden fiskandes i Skottland eller uppe vid älven i Ammarnäs. Ni hittar honom även aktuell i Go’kväll som boktipsare! 

Största fisk: Blue marlin 218cm i Rarotonga
Minsta fisk: Kastade länge i motvind med en harr på 3 cm
Smeknamn: Minken
Kuriosa: Måste alltid ha en grappa efter maten. Har varit förband till Jerry Williams med sitt punkband. Skitdålig på att hålla ordning på fiskegrejer.

Fredrik Löwgren

Lärare, konstnär och grovt fiskenördig – Fredrik tar fiskekompisarnas kunskaper till nya nivåer! Är han inte och jagar efter den största laxen så sitter han nere i sin källare och binder flugor eller illusterar sina många berättelser i sin fiskedagbok. 

Största fisk: Lax 20 kg på hemlig plats
Minsta fisk: Lake 5cm på laxfluga
Smeknamn:
Fredde
Kuriosa: Fiffig och finurlig mångsysslare. Gitarr, pensel eller penna spelar ingen roll. Innehar rekordfisk i två olika älvar. Har även träffat Iggy Pop i magen med en tennisboll.

UPPTÄCK

Vår resa

ca. 2010
Fredrik och Johan träffas

Johan och Fredrik träffas och en vänskap påbörjas. Efter några korta möten med snabba snack om oviddkommande saker så gled dom snabbt in på fiske! 

2016
Fiskekompisen grundas

Efter att Johan skadat tummen gav hans dotter “Pirayan” honom iden att starta en podcast som han sedan själv tar cred för genom åren. Hon har även redigerat alla avsnitt, alla videos och skriver texterna till hemsidan.

2017
Vi passerar 1500 fiskekompisar

Året efter vi släppte vårt första avsnitt så passerar vi 1500 fiskekompisar! 

2019
Vi lanserar Fiskekompisens första öl

2019 lanserar vi vår första öl tillsammans med U&Me Beer – folkölen Lillbörtingen. Den perfekta ölen att bjuda en fiskekompis på över fisket. För ni vet, fiske är ju inte bara att fiske! Idag har vi även lanserat en starköl, eller rättare sagt en riktigt jävla sjöschäfer, tillsammans med Costas of Sweden och Emil Åreng – Imperial Pike. 

2021
90 000 000 lyssnade minuter

2021 passerar vi 1 miljon unika nedladdningar med över 90 miljoner lyssnade minuter. Helt jävla sjukt!

2022
Vi blir 7000 fiskekompisar

Vad vore fisket utan fiskekompisar? I år har vi passerat 7000 fiskekompisar och vi kunde inte vara gladare. Det är en ära att få leverera avsnitt till er gång på gång.

Upptäck våra

Fiskefilmer

Vlog - Sourkejokk

Prenumera nu!