Hem / Bloggen / Höstfisket

Höstfisket

Ja hej på er alla härliga fiskekompisar där ute! Nu tänkte vi köra igång med lite uppdateringar här på hemsidan eller som min dotter (producenten pirayan) skulle säga ”bloggga”? Låter lite pretto men skriva till er lite då o då det kan jag! Nu börjar egentligen min bästa tid. Skolan börjar för ungarna, alla andra börjar jobba, kvällarna blir mer markerade och luften blir så där härligt krispig. Så jag tar väl med er till höstens första fjälltur – häng med!

Ja då är vi äntligen framme. kl 24,00 grejer bärs in, alla vet vad dom ska göra, alla känner sig hemma – nu börjar höstfisket! Eller vad ska man säga hemma med sin ”andra familj” men skillnaden är att ingen kräver något. Alla känner lugnet, en del sover länge, en del sitter uppe och snackar hela natten men vi fiskekompisar är samlade igen! Nu hörs första snarkningen.

Vaknar till lukten av bacon kl är 06 och nu börjar resan mot att bli en duktig torrflugefiskare igen! Harr-kungen Olle ställer sig tillrätta vid sin favorit grop och matar som en maskin. Harrarna svarar villigt och bjuder upp till dans men så fort jag kommer ner så kastar jag för långt och har inget tålamod så Olle bannar mig. Han ger mig sin fluga och drar ner på min kastlängd och ber mig irriterat att ta det lugnt på sin jävla göteborgska. Den mannen som jag en gång lärde allt! Tillslut går vi upp på en nacke, Olle sätter sig i gräset och vi ser en stor harr vaka. Ett perfekt kast senare och det blir en underbar fight. Det är en riktig cirkus harr och solen lyser, allt är förlåtet och det blir rökt harr i kväll.

Fisket denna sväng var lite svårt, det är fortfarande högt vatten och öringarna är inte riktigt på gång. Men det var trevliga vänner och jag stötte på lite härliga fiskekompisar vid älven och många hade hittat våran ”lillbörting”! Återkommer med nästa tur, ha det skönt där ute! /Johan

2 comments

  1. Kul rapport! Och grym bild på bästa bärtzen !! 🙂

  2. Vilken vacker båt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × två =