Hem / Bloggen / Hösten fortsätter!

Hösten fortsätter!

Hej igen fiskekompisar! Höstfisket är nu full fart på! Åker som ett skållat troll mellan fjällen, tvättmaskin och jobb. Åker mellan att släcka lite bränder hemma och det ljuva livet i höstmörkret! Det är fortfarande lite högt vatten och jag möttes första kvällen av regn och blåst, men en varm stuga levererade ljus, marschaller och en varm bastu. Några fiskekompisar hade hunnit före och fixat till lite innan jag kom dit. Landade strax efter 02,00 så det blev en whiskey för mycket och någon öl. Janne som var het och ”infiskad” efter några repor i Lögdeå efter slottansbörting vrider upp en ammarnäsöring på 63 cm på en ensam vandring neråt älven och kommer tillbaka med ett stort leende!

Dag 2 ger Gud oss en sån där dag som han ibland gör. Inte ett moln, underbart harr fiske, skinkmästartoast vid älven och mycket fisk mellan 40-50 cm! Tappar en drömharr som vägrar lämna den hårda strömmen.  Den vältrar sig tillslut runt och fastnar i en liten fluga som jag satt som upphängare. Harren tar tag i strömmen och blir omöjlig att stoppa då harren ligger upp och ner och är helt slut. Sen lossnar bägge flugor och min jätteharr glider upp, ner och iväg och likson vinkar med bukfenorna tills hand vänder sig om och hår ner i djupet! Det är sådana bilder som fastnar i hjärtat och själen..

Mycket god mat och dryck som vanligt, kanske lite för mycket, men det är ju så mycket som ska hinnas med i dom allt kortare dagarna och säsongen som går mot sitt slut. Måste hinna njuta och fiska! Sista morgonen bränner Janne en till öring och det vakar som vanligt mest när vi städar. Men om 2 dagar är Fiskekompisen där igenom om inte sorkpesten eller någon matförgiftning stoppar mig.. Fick med mig nån skit förutom alla underbara ögonblick och skratt! – Vi hörs!

/Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

7 − tre =