Hem / Bloggen / Det är aldrig för sent att börja om

Det är aldrig för sent att börja om

Hej på er igen alla fiskekompisar där ute! Pirayan våran ljudmixare tillika socialmediapådrivare tycker vi borde skärpa oss och skriva lite mer så jag antog hennes utmaning. Den här sommaren har förutom den sjuka solen och värmen som förstörde allt mitt fiske än så länge kantats av död och ålderdom som kom som en överraskning! Sprang som vanligt omkring i mitt egna universum och letade roliga saker att göra, nya fiskeresor, nya viner, nya platser att njuta av, då folk runt mig började plötsligt bli gamla sjuka och dö! Ja det här blir ju ingen roligt inlägg men vi kan väl börja här och sen jobba oss upp ur dyn. Det kommer nog att sluta vid något nytt vattendrag, det brukar göra det! En sak står iallafall klar – ingen människa är en ö och man förstår mer och mer vad vänner och familj betyder.

Visst är det trist att den här resan som kallas livet har ett slut? Men det är toppen på vägen och det är j

u alla möten som gör resan värd det! Jag är precis på väg hem från Aberfeldy i Skottland där jag hjälpt min härliga gamla fiskepartner som nu är 81 år och sjuk. Vi har lagat matlådor, spelat biljard och pratat ålderdom. Alla ni där ute se till att skaffa så många ”fiskekompisar” ni kan. Man vet aldrig när man behöver dom!

Så nu är det färdigt gnällt. Vi som lever här har ju bara i-landsproblem att ta hand om! Som till exempel: ska jag åka i övermorgon till fjällen till mina vänner eller stanna hemma med familjen en dag extra? Men då missa ett dygn av den sista chansen att dra på en ammarnäs öring innan förbudet börjar och det ”bara” blir fiske på fantastiska harrar? Hösten är alltid en blandning. Luften är ljuvligt sval, mörkret på kvällen som inbjuder till sprakande eldar med gott i glasen och bokläsning. Så nu ser jag framemot en trevlig resa hem med ett ofrivilligt men trevligt stopp i fjollträsk med goda vänner. Och vem vet vilket kaos det kan bli efter valvakan ikväll? Sen hem till mina kära, kramas lite och sen ut i naturen som så enkelt läker alla sår. Du behöver bara ut till den! Men nu är det dags för mig att lämna över till min goda fiskekompis Fredrik. Vad tycker du om hösten och blandningen? Och inga långa haranger om dina fiskar utan häng ut din själ! 😜

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × två =